Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de kwartfinale van de EL

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de kwartfinale van de EL

17-03-2023 06:50 Laatste update: 10:41
5

Feyenoord wist donderdagavond op sensationele wijze de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Na de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk gaan de Rotterdammers vrijdagmiddag de koker in voor de loting van de kwartfinales. VoetbalNieuws zet de mogelijke tegenstanders voor je op een rijtje!

Er waren eerder op de avond al vier ploegen zeker van een plek bij de laatste acht in de Europa League. Naast Feyenoord wisten Juventus, Sevilla FC en Manchester United zich donderdagavond ook te plaatsen voor de kwartfinales van het op één na grootste Europese toernooi voor clubteams. Juventus en Sevilla wonnen over twee wedstrijden van respectievelijk SC Freiburg en Fenerbahçe, terwijl de ploeg van Erik ten Hag het Spaanse Real Betis uitschakelde. 

Later op de donderdagavond werden de overige vier ploegen bekend. Sporting Portugal, Bayer Leverkusen, AS Roma en Union Sint-Gillis maken nog kans op de eindzege in de Europa League. Vrijdagmiddag vindt er een 'vrije' loting plaats, wat wil zeggen dat Feyenoord in deze fase van het toernooi elk team kan treffen.

De loting voor de kwartfinales van de Europa League beginnen vrijdag om 13.00 uur in het Zwitserse Nyon.

De mogelijke tegenstanders van Feyenoord:
- Juventus
- Sevilla FC
- Manchester United
- Sporting Portugal
- Bayer Leverkusen
- AS Roma
- Union Saint-Gilloise

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!