Exclusive

Feyenoord evenaart 7-1 Europa League-record waar AZ ooit het slachtoffer van was

Feyenoord evenaart 7-1 Europa League-record waar AZ ooit het slachtoffer van was

16-03-2023 21:25 Laatste update: 21:31
1

Feyenoord boekte donderdagavond een wereldprestatie door met 7-1 van Shakhtar Donetsk te winnen in de Europa League. Eén keer eerder kwam deze uitslag voor in het op één na hoogste Europese toernooi, en gek genoeg was daar ook een Nederlandse club bij betrokken. VoetbalNieuws blikt terug op dit duel.

Op donderdag 23 februari in 2017 ging AZ op bezoek bij Olympique Lyon, beide ploegen hadden net de groepsfase overleefd. Eerder in Alkmaar werd het al 1-4 voor de Franse club, maar de return zou een nog hardere afstraffing worden. Het bleek dat de Fransen de uitslag niet genoeg vonden aangezien ze vanaf de start van de wedstrijd al begonnen met gas geven.

De zeven goals van Olympique Lyon werden gemaakt door Nabil Fekir (3x), Maxwel Cornet (1x), Sergi Darder (1x), Houssem Aouar (1x) en Mouctar Diakhaby (1x) werd de wedstrijd meer dan ruim in het voordeel beslist van de Fransen. De eer van de Alkmaarders werd gered door Levi García.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!