Breaking news

Dominant Feyenoord walst over Shakhtar heen en bereikt kwartfinale Europa League

Dominant Feyenoord walst over Shakhtar heen en bereikt kwartfinale Europa League

16-03-2023 20:35 Laatste update: 20:38
13

Feyenoord heeft de kwartfinale van de Europa League bereikt. De ploeg van Arne Slot won donderdagavond in eigen huis overtuigend van Shakhtar Donetsk: 7-1. Hierdoor gaan de Rotterdammers met een heerlijk gevoel richting De Klassieker tegen Ajax van aankomende zondag.

Na het 1-1 gelijkspel in het heenduel was er donderdagavond in De Kuip nog genoeg om voor te spelen. Slot had zijn ploeg uitstekend voorbereid op de returnwedstrijd in de achtste finale van de Europa League, Feyenoord schoot dan ook uit de startblokken. Binnen tien minuten leverde het energieke spel van de Rotterdammers al de openingstreffer op. Na goed druk zetten van Orkun Kökcü kwam de bal bij Santiago Gimenez terecht, die vervolgens beheerst de 1-0 tegen de touwen schoot.

Feyenoord dendert door
Feyenoord denderde vervolgens door. Kökcü, die bij de openingsgoal de assist leverde, schoot zelf de 2-0 tegen de touwen. Hij was ook verantwoordelijk voor de derde Rotterdamse treffer. Nadat een Oekraïense verdediger de bal tegen zijn hand kreeg in de eigen zestien, mocht de Feyenoord-aanvoerder aanleggen vanaf elf meter. Hij promoveerde deze uitgelezen mogelijkheid tot doelpunt, waardoor de ploeg van Slot de kleedkamer opzocht met een 3-0 ruststand.

Feyenoord begon ook uitstekend aan het tweede bedrijf. Oussama Idrissi nam in de 49e minuut de 4-0 voor zijn rekening. De vleugelaanvaller dribbelde naar binnen een verschalkte de doelman van Shakhtar met een hard schot in de verre hoek. Elf minuten later deed hij ditzelfde trucje nog eens overnieuw. Ditmaal plofte de bal op prachtige wijze via de onderkant van de lat in het doel.

Alireza Jahanbaksh en invaller Danilo deden ook nog een duit in het zakje, waardoor Feyenoord Shakhtar vernederde. Shaktar deed in de slotfase van het duel nog wel iets terug via Kevin Kelsy, waardoor er na negentig minuten spelen een uitslag van 7-1 op het scorebord stond. De Rotterdammers hebben zich dankzij deze overtuigende overwinning geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!