Transfernieuws

'Napoli-icoon Insigne kiest voor transfervrij vertrek en astronomisch salaris'

'Napoli-icoon Insigne kiest voor transfervrij vertrek en astronomisch salaris'

04-01-2022 13:56 Laatste update: 14:09

Lorenzo Insigne vertrekt in de zomer transfervrij naar Toronto FC. Het Napoli-icoon verkast per 1 juli naar Canada en tekent een contract voor 5,5 jaar bij de MLS-club.  

Het vertrek van Insigne naar Toronto hing al langer in de lucht. De overgang is beklonken, zo meldt Gianluca Di Marzio. De aanvaller die in 2009 debuteerde in de hoofdmacht van I Partenopei tekent een megacontract bij de Canadese club. Hij gaat een honorarium van maar liefst 11,5 miljoen euro netto per jaar opstrijken. Daarnaast valt er nog 4,5 miljoen euro per seizoen aan bonussen te verdienen, verzekert Di Marzio via zijn site.  

De Sky Sport-verslaggever schrijft dat de officiële aankondiging van de transfer maandag komt en Insigne vrijdag of zaterdag zijn krabbel zet onder een verbintenis. Voor de 30-jarige international van Italië wordt het zijn eerste avontuur in het buitenland. Als de vijftigvoudig international van de Azzurri zijn verbintenis uitdient, strijkt hij gegarandeerd het astronomische 57,5 miljoen euro op aan salaris, exclusief bonussen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!