Opstellingen

Opstelling Feyenoord bekend: Slot begint met Trauner en Szymanski tegen Shakhtar

Opstelling Feyenoord bekend: Slot begint met Trauner en Szymanski tegen Shakhtar

16-03-2023 17:20 Laatste update: 17:34

Trainer Arne Slot kiest ervoor om met Gernot Trauner te beginnen tegen FC Shakhtar Donetsk. De ervaren verdediger maakt zijn rentree na een zware knieblessure. Ook Sebastian Szymanski keert terug in de basis, terwijl Quilinschy Hartman ontbreekt.

Trauner maakt zo voor het eerst sinds zijn zware knieblessure zijn opwachting in de basis van Feyenoord. Lutsharel Geertruida maakt plaats en verschuift naar de rechtsbackpositie, waardoor Marcus Pedersen op de bank moet plaatsnemen. Op linksback start Marcos López, omdat Quilindschy Hartman ontbreekt bij de Rotterdammers wegens ziekte.

Op het middenveld van Feyenoord vindt ook een wisseling plaats. Sebastian Szymanski keert terug in de basiself, waardoor Danilo weer reserve staat. De Pool heeft Mats Wieffer en Orkun Kökçü zoals gebruikelijk achter zich staan.

De voorhoede is op één positie anders ten opzichte van het duel met Shakhtar vorige week. Santiago Gimenez is dit keer wél fit en begint in de punt. De Mexicaan wordt geflankeerd door Oussama Idissi en Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord moet na het 1-1 gelijkspel in het heenduel in eigen huis winnen van de Oekraïners, om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League.

Opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!