Nieuws

'Onana onderweg naar Milaan voor ondertekenen van vierjarig contract'

'Onana onderweg naar Milaan voor ondertekenen van vierjarig contract'

04-01-2022 13:39 Laatste update: 14:08

De zomerse overgang van Andre Onana naar Intenazionale is bijna afgerond. De Ajax-keeper gaat spoedig zijn handtekening onder een verbintenis bij de Nerazzurri zetten. Volgens de Franse journalist Saber Desferges heeft de 25-jarige sluitpost de selectie van Kameroen verlaten om de laatste plooien met Inter glad te strijken.  

Het is al langer een publiek geheim dat Onana de regerend landskampioen in de Eredivisie gaat verlaten voor de huidige koploper van de Serie A. Eerder op de dinsdag verzekerde transferspecialist Fabrizio Romano al dat er 'nooit twijfel' is geweest over de aanstaande deal tussen Onana en de Italiaanse grootmacht. Inmiddels heeft de ploeg van trainer Simone Inzaghi Ajax op de hoogte gebracht van de aanstaande contractovereenkomst tussen de club en de goalie.  

Onana heeft Kameroen (tevens het gastland van de Afrika Cup) verlaten om naar Italïe af te reizen, weet Desferges. De Fransman schrijft dat de Kameroener een contract voor vier jaar bij Inter gaat ondertekenen.  

Ajax ondernam verwoede pogingen het aflopende contract met de doelman te verlengen, maar kreeg telkens nul op het rekest vanuit het Onana-kamp. De hoofdstedelingen hadden op meer medewerking verwacht, omdat ze de doelman steunden na zijn dopingschorsing van negen maanden. In 2015 kwam hij voor een bedrag van honderdvijftigduizend euro over vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!