Nieuws

Heitinga ziet stijgende lijn in prestaties Bergwijn: 'Kan het verschil maken'

Heitinga ziet stijgende lijn in prestaties Bergwijn: 'Kan het verschil maken'

16-03-2023 15:29

Steven Bergwijn is onder John Heitinga opgeleefd bij Ajax. De trainer benadrukt dat de aanvaller zijn goede vorm vooral aan zichzelf te danken.

Onder Heitinga heeft Bergwijn zijn vorm weer te pakken. Tegen sc Heerenveen kwam de aanvaller voor het eerst sinds november weer tot scoren in de Eredivisie. "Stevie heeft het vooral zelf gedaan", steekt Heitinga van wal. "In het begin is het een kennismaking, ik kende hem nog niet. Ik was vooral de trainer van Jong Ajax. Ik ben het gesprek aangegaan en waar hij tegenaan liep. Dan ga je kijken hoe we hem kunnen helpen en in zijn kracht kunnen krijgen. Als hij hard werkt, kan hij het verschil maken."

"Hij had een lange tijd niet gescoord en is hier teruggekomen met een bepaalde ambitie", vervolgt Heitinga. "Hij wil op het hoogste niveau spelen. Met Stevie was het vooral de vraag hoe we hem in zijn kracht gingen krijgen. Bijvoorbeeld de combinatie met Owen of met een andere spits. Dusan is een spits die meer naar de bal toekomt, dan wil je graag de tegengestelde loop zien."

Komende zondag staat Ajax in De Klassieker tegenover Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Bergwijn wordt wederom in de basis verwacht tegen de Rotterdammers. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!