Exclusive

Waarom draagt de van doelpunten levende Napoli-spits Osimhen een masker?

Waarom draagt de van doelpunten levende Napoli-spits Osimhen een masker?

07-05-2023 21:56 Laatste update: 21 februari - 22:34

Napoli is dit seizoen misschien wel de club die het meest indruk maakt in Europa, mede door een aantal parels van voetballers die er momenteel opstaan. Victor Osimhen is één van die spelers. Waarom draagt de van doelpunten levende spits eigenlijk zijn masker? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Eind 2021 liep Osimhen een blessure aan zijn oogkas op in een Serie A-wedstrijd tegen Internazionale. De Nigeriaan kwam in duel met Inter-verdediger Martin Skriniar waarna zijn oog zelfs even uit zijn oogkas was gesprongen. Door de blessure moest de spits het veld ruimen waarna hij aan zijn verwondingen moest worden geopereerd.

Twee maanden later maakte Osimhen zijn rentree in een wedstrijd van Napoli. Ondanks dat zijn oog en oogkas perfect hersteld waren, werd er een masker voor hem gemaakt. Dat masker draagt hij tot op de dag van vandaag nog steeds.

"Osimhen is perfect hersteld, maar hij draagt nog steeds het masker omdat hem dat een gevoel van veiligheid geeft", liet Napoli-dokter Roberto Ruggiero al eens los in een interview. "Hij draagt het voor zijn eigen balans. Hij zal het blijven dragen totdat hij zich veilig voelt en het af wil zetten."

Het masker weerhoudt Osimhen in ieder geval niet van het maken van doelpunten. De Nigeriaan kwam tot nu toe tot 23 doelpunten in de Serie A en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in het behalen van het kampioenschap van Napoli.

@ziggosport De fans van de Napolitaanse ploeg zijn dol op de Osimhen-maskers 🎭 #ZiggoSport #UCL #ChampionsLeage #Osimhen #NAPSGE #Napoli ♬ origineel geluid - Ziggo Sport

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!