Nieuws

Fikse kritiek op Van Dijk na uitschakeling Liverpool: 'Gaat van kwaad tot erger'

Fikse kritiek op Van Dijk na uitschakeling Liverpool: 'Gaat van kwaad tot erger'

16-03-2023 12:22

Liverpool FC werd woensdag uitgeschakeld door Real Madrid in de Champions League. De Engelse analisten hadden het na afloop gemunt op Virgil van Dijk.

Real Madrid won in eigen huis met 1-0 van Liverpool, terwijl het in Engeland 2-5 werd. Van Dijk kon de afgang van The Reds niet voorkomen. "Hij wordt op dit moment steeds weer blootgesteld in een-op-een-duels. Omdat hij er niet goed mee om gaat, gaat het van kwaad tot erger', aldus Michael Owen bij BT Sports. "Als Liverpool goed speelt, dan valt het niet op. Dan wordt hij op dit punt niet op de proef gesteld."

Ook Rio Ferdinand ziet dat Van Dijk niet in beste vorm steekt. "Er zijn fases in je carrière, waarin dingen niet volgens plan gaan. Maar als je kijkt naar de grote centrale verdedigers door de jaren heen, zoals John Terry, Jaap Stam, Vincent Kompany en Sol Campbell. Ik kan me niet herinneren dat die een minder seizoen hadden, of een serie van acht duels waarin ze worstelden met hun vorm. Maar de vorm van het team heeft daar invloed op. Hij heeft niet een team dat presteert, zoals past bij zijn manier van spelen."

Van Dijk baalde na afloop stevig van de nederlaag. "Je speelt tegen een team dat nooit in de war raakt. Als je ze onder druk zet, dan blijven ze kalm. Ze hebben spelers als Benzema en Luka Modric die dan rustig blijven. Zij maken het verschil', aldus de verdediger. 'In mijn tijd bij Liverpool heb ik geen van de wedstrijden tegen Real Madrid gewonnen. Dus we wilden winnen', aldus de Oranje-international. 'Het was zwaar, maar de schade was op Anfield opgelopen. Dat is het meest teleurstellende."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!