Nieuws

Mentor Jahanbakhsh geniet bij Feyenoord: 'De sfeer is dit seizoen nóg beter'

Mentor Jahanbakhsh geniet bij Feyenoord: 'De sfeer is dit seizoen nóg beter'

16-03-2023 11:12 Laatste update: 11:18

Alireza Jahanbakhsh heeft het uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord en geniet van de goede sfeer bij de Rotterdammers. Deze winter kwam het niet tot een vertrek en daar is de Iraniër maar al te blij mee.

"De relatie tussen de spelers, in combinatie met de technische staf, is hier werkelijk ongelooflijk", aldus Jahanbakhsh tegenover De Telegraaf. "Je ziet in de zomer heel veel spelers vertrekken. Er bleef een klein groepje over. En dan komen er net zoveel nieuwe, vooral jonge spelers die bijna allemaal minder ervaring hebben en ook nog uit het buitenland komen. Maar ik durf nu te zeggen dat de sfeer, samen met de eenheid in de groep, nóg beter is."

Jahanbakhsh probeert zijn jongere teamgenoten te helpen met zijn ervaring. "Ik heb zelf die weg ook bewandeld. Ik was 19 jaar toen ik van Iran naar Nederland kwam. Als je nieuw in een land bent waarvan je de taal niet spreekt, dan heb je het vanzelf moeilijk. Ik probeer elke dag iedere speler te helpen en deze trainer weet ook hoe belangrijk het is dat we elkaar helpen. Niet alleen binnen de lijnen, ook buiten het veld. Daardoor hebben we niet alleen een goede sfeer, maar ook een mentaliteit in de groep die ongekend is."

Feyenoord heeft een overvol schema momenteel en dat merkt de selectie. "Bijna het hele seizoen heb je steeds maar twee dagen om te herstellen. Als je dan, zoals vorige week, moet terugreizen uit het buitenland, kan het wel eens gebeuren dat je in de volgende wedstrijd als ploeg niet direct dezelfde energie kan brengen. Je wil die energie wel brengen, maar je krijgt dan gewoon niet de tijd om te herstellen van de vorige inspanning."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!