Breaking news

Selectie Oranje bekend: Koeman kiest voor Verbruggen, Wieffer en Geertruida

Selectie Oranje bekend: Koeman kiest voor Verbruggen, Wieffer en Geertruida

17-03-2023 12:00 Laatste update: 12:28

Ronald Koeman heeft zijn selectie voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden die eind maart gespeeld worden, bekendgemaakt. De Oranje-bondscoach heeft de nodige verrassingen in petto en heeft drie spelers voor de eerste keer opgenomen in de definitieve spelersgroep. Bart Verbruggen is één van de namen die voor het eerst met het Nederlands elftal op pad gaat.

In zijn voorselectie had de keuzeheer van het Nederlands elftal nog plaats voor 37 spelers. Van hen hebben twaalf spelers de schifting niet overleefd. Van de keepers hebben Andries Noppert en Kjell Scherpen de definitieve spelersgroep niet gehaald.

Net als de twee doelmannen zijn ook Stefan de Vrij, Jeremie Frimpong, Kenny Tete, Quilindschy Hartman, Jordy Clasie, Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Joey Veerman en Noa Lang afgevallen. Vincent Janssen kondigde vorig week in navolging van Luuk de Jong zijn afscheid bij Oranje aan en was niet dus niet meer beschikbaar.

Naast Verbruggen heeft Koeman de nodige andere verrassende namen in zijn spelersgroep. Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer mogen zich voor het eerst bij het Nederlands elftal voegen, maar ook Georginio Wijnaldum en Brian Brobbey mogen zich verheugen op de komende twee wedstrijden. Sven Botman kan zijn debuut voor Oranje gaan maken.

Voor Koeman begint zijn tweede ambstermijn bij Oranje direct met een pittige confrontatie. Op 24 maart is vice-wereldkampioen Frankrijk de tegenstander in het Stade de France. Drie dagen later komt voetbaldwerg Gibraltar op bezoek in De Kuip.

De 25-koppige Oranje-selectie van Koeman:
Keepers: Japser Cillessen (NEC), Mark Flekken (Freiburg), Bart Verbruggen (Anderlecht)
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Virgil Van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United, Jurriën Timber (Ajax)
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (AS Roma).
Aanvallers: Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Manchester United), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Xavi Simons (PSV)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!