Nieuws

Ancelotti blikt terug op 'You'll Never Walk Alone': 'Liverpool is gentlemensclub'

Ancelotti blikt terug op 'You'll Never Walk Alone': 'Liverpool is gentlemensclub'

16-03-2023 08:15 Laatste update: 08:36

Carlo Ancelotti genoot van het moment met de Liverpool-supporters na afloop van de wedstrijd tegen zijn Real Madrid. Het ‘You’ll Never Walk Alone’ galmde door de speakers van het Estadio Santiago Bernabéu, wat De Koninklijke als teken van respect wilden tonen.

Real Madrid won woensdagavond met 1-0 van Liverpool, wat de score over twee duels 6-2 in het voordeel van de Spanjaarden maakt. Direct na het laatste fluitsignaal gebeurde er alleen iets opmerkelijks. Niet het clublied van de Madrilenen, maar dat van de Engelsen klonk in het stadion. "Ik weet niet waarom, maar het was erg goed", begon Ancelotti na afloop, geciteerd door AS.

Even later blijkt dat Ancelotti toch wel weet wat de reden van het respectvolle teken was. "Liverpool is een gentlemen's club, en ze hielpen ons Amancio herinneren in de heenwedstrijd. Het was een heel mooi gebaar van hen", besluit de Italiaanse oefenmeester, die doelt op het eerbetoon van Kenny Dalglish aan de onlangs overleden Madrid-legende Amancio Amaro Varela.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!