Exclusive

Deze zes Nederlanders maken nog kans om de Champions League te winnen

Deze zes Nederlanders maken nog kans om de Champions League te winnen

19 april - 07:15 Laatste update: 07:15

De returnwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League staan deze week op het programma. Er nemen geen Nederlandse clubs meer deel aan het miljardenbal, maar welke Nederlandse spelers maken eigenlijk nog kans op de 'cup met de grote oren'? VoetbalNieuws zet ze alle zes voor je op een rij.

Hofleverancier: Bayern München

Bayern München schakelde Paris Saint-Germain uit in de achtste finales van de Champions League. Dat deed Der Rekordmeister met drie Nederlanders in de gelederen: Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Daley Blind. Eerstgenoemde speelde een belangrijke rol in het tweeluik tegen de Fransen. In de thuiswedstrijd haalde de verdediger op geweldige wijze een bal van de lijn. De bijdrage van de overige twee Nederlanders bleef beperkt. Gravenberch mocht drie minuten voor tijd in vallen in Frankrijk, terwijl Blind de gehele twee wedstrijden vanaf de bank bekeek. Het drietal heeft theoretisch gezien nog een kans om de Champions League te winnen, maar Bayern verloor het heenduel in de kwartfinale met 3-0 van Manchester City en dus lijkt het een onmogelijk verhaal.

De drie overige Nederlanders

Naast het Bayern-trio zijn er nog drie overige Nederlanders actief in het miljardenbal. Twee van de drie spelen bij Internazionale: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. De Italianen wisten met hangen en wurgen de kwartfinale te bereiken, ten koste van FC Porto. In het Giuseppe Meazza begonnen de twee Nederlanders op de bank, maar Dumfries mocht tien minuten voor tijd invallen. Afgelopen week mocht de voormalig PSV'er wel in de basis beginnen. De Vrij viel een kwartier voor tijd in. Inter won het heenduel in de kwartfinale met 0-2 van Benfica en lijkt zich op te kunnen laden voor de halve finales.

Ook Nathan Aké zit namens Manchester City nog altijd in het toernooi. Mede door de verdediger werd RB Leipzig met overtuigende cijfers uitgeschakeld. Het duel in Duitsland eindigde nog in een 1-1 gelijkspel, maar in Engeland werd het liefst 7-0 voor The Citizens. Aké begon beide wedstrijden in de basiself en speelde deze helemaal uit, net als de kwartfinale tegen Bayern. De Nederlander speelde negentig minuten mee bij City, dat het heenduel met 3-0 won van Der Rekordmeister.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!