Nieuws

'FC Barcelona is Umtiti liever kwijt dan rijk: verdediger wees al vijf clubs af'

'FC Barcelona is Umtiti liever kwijt dan rijk: verdediger wees al vijf clubs af'

04-01-2022 11:44

Het ongelukkige huwelijk tussen Samuel Umtiti en FC Barcelona staat onder hoogspanning. De Spaanse grootmacht moet spelers verkopen om nieuwe aankopen in te kunnen schrijven, maar de hoge eisen van de Fransman zorgen ervoor dat geïnteresseerde clubs worden afgeschrikt.  

Volgens Diario SPORT heeft de mandekker inmiddels vijf clubs afgewezen, omdat zij niet in de Champions League spelen. Volgens het Spaanse medium is dat een belangrijk criterium voor de verdediger die in 2018 als basisspeler wereldkampioen werd met Frankrijk.  

De krant schrijft dat 'Barça het geduld met sommige spelers begint te verliezen', doelend op de situatie rondom Umtiti. 'Waar Coutinho in alles meewerkt, lijkt het erop dat Umtiti geen oog heeft voor de situatie van de club.' De Braziliaan lijkt op weg naar de Premier League of de Serie A.  

De Blaugranas zijn volgens SPORT zelfs bereid Umtiti zijn contract te laten ontbinden. De centrale verdediger weigert hiervan afstand te doen en als transfervrije speler op zoek te gaan naar een nieuwe club. Kersverse aanwinst Ferran Torres kan alleen worden ingeschreven als de Catalanen grootverdieners weten te slijten. 'Barça heeft haast en als de speler aanbiedingen afwijst, krijgen ze het moeilijk', besluit het medium. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!