Wedstrijdverslag

Remontada van Liverpool blijft uit: Benzema schiet Real Madrid CL-ronde verder

Remontada van Liverpool blijft uit: Benzema schiet Real Madrid CL-ronde verder

15-03-2023 22:52

Liverpool is er niet in geslaagd om een remontada tegen Real Madrid te bewerkstelligen. Na een veelbelovende openingsfase eindigde de Champions League-return in een 1-0 overwinning voor de Madrilenen.

Met Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de Liverpool-basis moest de 2-5 van eerder op Anfield worden weggepoetst. Na het eerste fluitsignaal leek er zich daadwerkelijk een spannende avond te ontvouwen. Nadat Karim Benzema in buitenspelpositie in een één op één-situatie met Alisson Becker was gestuit, kwam er een grote kans voor Darwin Núñez. De Uruguayaan faalde alleen oog-in-oog met Thibaut Courtois.

Na dat moment werd de thuisploeg weer een aantal keer gevaarlijk via Benzema en Vinícius Júnior. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar kreeg de bal vanaf één meter niet achter Becker. Vlak na het moment met de Braziliaan was het aan de andere kant weer gevaarlijk. Diogo Jota kreeg een vrije schietkans, maar raakte de bal compleet verkeerd.

Na twee kansjes van Gakpo probeerde Real het een aantal keer van afstand. Het gehele middenveld probeerde het een keer: Toni Kroos, Luka Modric en Edouardo Camavinga namen het doel van Becker onder vuur. Laatstgenoemde schoot de bal via de vingertoppen van de Braziliaan kiezelhard tegen de lat. Tegenstrijdig als het is diende het vurige schot uiteindelijk als bluswater voor het laatste kwartier van de eerste helft.

Na de rust leek Liverpool daadwerkelijk uitgeblust. Het was Federico Valverde die één op één ging met de goed keepende Becker, waarna ook Benzema het nog eens probeerde. Liverpool kreeg nog enkele kleine kansen, maar testte Courtois geen enkele keer meer heel serieus. Het slotakkoord kwam op naam van Benzema. De Ballon d’Or-winnaar deed wat hij zo vaak in de Champions League deed: scoren.

Real Madrid en Napoli plaatsen zich als de laatste twee kwartfinalisten van het miljardenbal. De loting voor de kwartfinales zijn aanstaande vrijdag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!