Napoli heeft in eigen huis geen kind aan Eintracht Fankfurt: Osimhen blinkt uit

15-03-2023 22:51

SSC Napoli heeft zich zonder enige problemen ontdaan van Eintracht Frankfurt in de achtste finale van de Champions League. Na de eenvoudige zege in het uitduel (2-0) had de imponerende aanvalsmachine van Luciano Spalletti geen kind aan de Duitsers in Italië: 3-0. Victor Osimhen was niet voor het eerst dit seizoen de grote man aan Napoli-zijde.

In rap tempo stevent de Serie A-koploper op de Scudetto af in eigen land en ook in het miljardenbal gooit de ploeg van Spalletti dit jaar hoge ogen. In het Stadio Diego Armando Maradona was de nummer zes van de Bundesliga geen partij. Sterspeler Khvicha Kvaratskhelia kreeg in de negentiende minuut een goede mogelijkheid, maar de benen van Frankfurt-doelman Kevin Trapp versperden de weg naar een doelpunt.

Op slag van rust pakte Napoli dan toch verdiend de leiding. De gastheren waren dominant in eigen huis en drukten het klasseverschil uit in de score. Stanislav Lobotka stuurde met de buitenkant van zijn rechtervoet met veel gevoel Matteo Politano weg, die vervolgens uitstkend voorgaf. Topschutter Osimhen kopte op bijzonder knappe wijze tegendraads raak voor de voorsprong: 1-0.

Na rust bleek al snel dat niets meer een kwartfinaleplek voor Napoli in de weg kon staan, toen de Nigeriaan acht minuten opnieuw scoorde. Na een fraaie aanval over meerdere schijven werd Osimhen vrijgespeeld voor de goal. Van dichtbij kon hij de 2-0 binnentikken. Even viel het Stadio Diego Armando Maradona stil toen de international naar zijn pols greep, maar tot opluchting van de fans kon Osimhen het duel vervolgen.

In het restant van het duel schakelde Napoli een tandje terug en bleef het maar amper iets van de bezoekers te duchten hebben. Het was uiteindelijk de Poolse middenvelder Pjotr Zielinski die met een penalty de eindstand op 3-0 bepaalde. Dankzij de riante overwinning verdwijnt Napoli vrijdag in de koker voor de loting van de Champions League. Eintracht Frankfurt kan zich richten op de Bundesliga.