Nieuws

Wegen Bruma en Heerenveen scheiden snel: De insteek van zijn komst was helder

Wegen Bruma en Heerenveen scheiden snel: "De insteek van zijn komst was helder"

15-03-2023 21:45

Naar alle waarschijnlijkheid blijft het verblijf van Jeffrey Bruma (31) bij sc Heerenveen tot een half jaar beperkt. Ferry de Haan, technisch directeur bij de Friezen, acht de kans klein dat de Oranje-international langer blijft.

Aan het eind van de winterse transferperiode baarde Heerenveen opzien door Bruma voor een half jaar vast te leggen. De verdediger was bij zijn vorige werkgever Kasimpasa overbodig verklaard en mocht vertrekken. "De insteek van de komst van Jeffrey was helder", begint De Haan in gesprek met Omrop Fryslân.

"Hij is gehaald als vervanger van de geblesseerde Sven van Beek", vervolgt de bestuurder. "Financieel gezien is een langer verblijf ook niet haalbaar. Zo realistisch moet je zijn." Bruma, 25-voudig Oranje-international, is sinds zijn komst naar Friesland een vast gezicht in het centrum van de verdediging. De teller na anderhalf jaar bij Heerenveen staat op zes Eredivisie-duels en twee wedstrijden in de strijd om de KNVB Beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!