Transfernieuws

'Voormalig 23-voudig Oranje-international wordt assistent-bondscoach van Engeland'

'Voormalig 23-voudig Oranje-international wordt assistent-bondscoach van Engeland'

15 maart - 21:27 Laatste update: 21:28
0

Een fraaie vervolgstap in de trainerscarrière van Jimmy Floyd Hasselbaink lonkt. De voormalig topspits kan zijn loopbaan vervolgens als assistent van bondscoach Gareth Southgate bij de Engelse nationale ploeg, meldt Sky Sports.

Sinds september 2022 is Hasselbaink clubloos nadat hij ontslag nam als manager van Burton Albion uitkomend op het derde niveau van Engeland in de League One. De gesprekken tussen de FA en de voormalig Oranje-international bevinden zich in een vergevorderd stadium, klinkt het.

Bij The Three Lions wordt Hasselbaink de opvolger van Chris Powell, één van de huidige assistenten van Southgate. Hij wil zich toeleggen op zijn werkzaamheden als hoofd opleidingen in de academie van Tottenham Hotspur. Slechts het juridische papierwerk kan een dienstverband van de 23-voudig international (negen goals) nog in de weg staan. Southgate zou intern hebben aangedrongen op de entree van Hasselbaink in zijn staf.

De aanstelling kan in een breder verband worden gezien, weet Sky Sports. De FA wil zich toeleggen op het bieden van meer kansen aan zwarte coaches binnen de Engelse vertegenwoordigende elftallen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie