Transfernieuws

'Voormalig 23-voudig Oranje-international wordt assistent-bondscoach van Engeland'

'Voormalig 23-voudig Oranje-international wordt assistent-bondscoach van Engeland'

15-03-2023 21:27 Laatste update: 21:28

Een fraaie vervolgstap in de trainerscarrière van Jimmy Floyd Hasselbaink lonkt. De voormalig topspits kan zijn loopbaan vervolgens als assistent van bondscoach Gareth Southgate bij de Engelse nationale ploeg, meldt Sky Sports.

Sinds september 2022 is Hasselbaink clubloos nadat hij ontslag nam als manager van Burton Albion uitkomend op het derde niveau van Engeland in de League One. De gesprekken tussen de FA en de voormalig Oranje-international bevinden zich in een vergevorderd stadium, klinkt het.

Bij The Three Lions wordt Hasselbaink de opvolger van Chris Powell, één van de huidige assistenten van Southgate. Hij wil zich toeleggen op zijn werkzaamheden als hoofd opleidingen in de academie van Tottenham Hotspur. Slechts het juridische papierwerk kan een dienstverband van de 23-voudig international (negen goals) nog in de weg staan. Southgate zou intern hebben aangedrongen op de entree van Hasselbaink in zijn staf.

De aanstelling kan in een breder verband worden gezien, weet Sky Sports. De FA wil zich toeleggen op het bieden van meer kansen aan zwarte coaches binnen de Engelse vertegenwoordigende elftallen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!