Opstellingen

Nederlanders beginnen bij mogelijke Liverpool-remontada, Camavinga start bij Real

Nederlanders beginnen bij mogelijke Liverpool-remontada, Camavinga start bij Real

15-03-2023 20:27 Laatste update: 20:33

Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp hebben de opstellingen van Real Madrid en Liverpool onthult voor de allesbeslissende return in de achtste finale in de Champions League. Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo zien we het maximale aantal Nederlanders terug dat voorafgaand aan het duel mogelijk was.

Van Dijk en Gakpo stonden in het heenduel op Anfield, dat in 2-5 eindigde voor Real Madrid, ook al in de basis. De voormalig PSV’er doet dit alleen wel vanaf een andere positie: hij begint op het middenveld, met Darwin Núñez, Diogo Jota en Mohamed Salah voor hem. Op het middenveld van The Reds is er ook één verrassing aanwezig: de ervaren James Milner heeft een basisplaats verdiend.

Bij De Koninklijke treden dinsdagavond de gebruikelijke namen aan. Ancelotti heeft in de aanval weer plaats voor Federico Valverde, die in dit soort belangrijke duels meestal als rechtsbuiten wordt opgesteld. Op het middenveld krijgt Eduardo Camavinga de voorkeur boven zijn Aurélien Tchouaméni, zijn Franse teamgenoot.

Het duel tussen Real Madrid en Liverpool gaat om 21.00 van start in het Estadio Santiago Bernabéu. Het andere duel wordt gespeeld tussen Napoli en Eintracht Frankfurt.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!