Transfernieuws

Lang en Meijer hebben nieuwe hoofdtrainer: komst Schreuder definitief van de baan

Lang en Meijer hebben nieuwe hoofdtrainer: komst Schreuder definitief van de baan

15 maart - 19:54
0

Alfred Schreuder wordt definitief niet de nieuwe trainer van Club Brugge. De Belgische topclub maakt bekend voor de rest van het seizoen Rik de Mil te hebben aangesteld als eindverantwoordelijke.

Na het ontslag van Scott Parker - de Engelsman won slechts twee van zijn twaalf duels in Brugge-dienst - werd de 41-jarige De Mil al doorgeschoven naar de hoofdmacht. In diverse functies, waaronder trainer van het beloftenteam en assistent bij het eerste elftal, was De Mil in de afgelopen acht jaar al betrokken bij Club Brugge. Hij krijgt voor de rest van het seizoen het vertrouwen bij het team waar de Nederlanders Noa Lang en Bjorn Meijer onder contract staan.

Via een persbericht maakt Blauw-Zwart de aanstelling wereldkundig. Nicky Hayen en Steve Colpaert worden zijn assistent, waar Wouter Biebauw de nieuwe keeperstrainer wordt. "Rik kent de club en het team door en door", zegt CEO Vincent Mannaert op het clubkanaal. "ijn passie en ambitie zorgen voor een frisse wind waarmee we samen met de spelers en iedereen van de sportieve werking het maximale uit het seizoen willen halen."

In de afgelopen weken werd Schreuder hardnekkig in verband gebracht met een terugkeer naar de ploeg die hij vorig seizoen nog kampioen maakte. De onlangs bij Ajax ontslagen trainer zette naar verluidt in op een meerjarig contract, waar Club Brugge niet verder wilde gaan dan een kortlopende verbintenis, mede door de twee trainersontslagen in het huidige seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie