Nieuws

'Ajax- en PSV-target' voor het eerst geselecteerd voor nationale ploeg VS

'Ajax- en PSV-target' voor het eerst geselecteerd voor nationale ploeg VS

15-03-2023 18:57

Taylor Booth mag zich mogelijk binnenkort opmaken voor een debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De FC Utrecht-revelatie is voor de tweede keer opgenomen voor de selectie van zijn vaderland, maar wacht nog altijd op zijn debuut.

Sinds de inmiddels 21-jarige Booth in de zomer de overstap maakte van Bayern München naar de Domstad maakt hij grote indruk. In achttien duels maakte hij tot dusver twee doelpunten en werd hij al eens uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Naar verluidt zijn Ajax en PSV gecharmeerd van Booth.

De Verenigde Staten speelt later deze maand Nations League-wedstrijden tegen Grenada en El Salvador. Bondscoach Gregg Berhalter riep Booth in 2021 al eens eerder op voor Team USA voor de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina, maar tot een debuut leidde het destijds nog niet. Onlangs liet Booth zich ontvallen dat zijn grote droom is om met Amerika te spelen op het WK 2026.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!