Nieuws

Geen OneLove-band voor 'in verlegenheid gebrachte' Excelsior-aanvoerder

Geen OneLove-band voor 'in verlegenheid gebrachte' Excelsior-aanvoerder

15-03-2023 17:34 Laatste update: 17:42

Redouan el Yaakoubi gaat in navolging van Orkun Kökcü niet spelen met de OneLove-aanvoerdersband, maar gaat in de komende Eredivisie-speelronde een aangepaste band dragen. Dat maakt Excelsior via een statement bekend.

Tegelijkertijd melden de Kralingers dat de captain gaat spelen met een band waarop de tekst 'Respect' staat in plaats van 'OneLove'. Volgens de Rotterdammers wordt El Yaakoubi door het dragen van de OneLove-band in 'verlegenheid gebracht', zonder dat verder expliciet te specificeren.

"Binnen de OneLove-campagne van de KNVB zijn de clubs vrijgelaten om zich te uiten op de manier zoals ze dat zelf willen", zegt algemeen directeur Daan Bovenberg op de clubsite. "In onze beleving de ultieme gedachte achter het respecteren van eenieders positie in de samenleving. Redouan draagt daarom een aanvoerdersband die het beste bij hem past."

De club benadrukt 'als één team' achter de boodschap van 'de OneLove-campagne, onze kernwaarden en onze aanvoerder' te staan. Excelsior wil naar eigen zeggen El Yaakoubi niet verplichten om zich te uiten 'op een manier waarop hij zich niet comfortabel voelt'. Vijf maanden geleden weigerde de verdediger de OneLove-band ook al.

In de aankomende speelronde is er opnieuw een OneLove-campagne. Daarin wordt binnen het voetbal aandacht gevraagd vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie. De kleuren op de band symboliseren volgens de organisatie 'afkomst, kleur, gender, identiteit en seksuele voorkeur'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!