Nieuws

Witte rook vanuit Heerenveen: Veerman verkast definitief naar PSV

Witte rook vanuit Heerenveen: Veerman verkast definitief naar PSV

04-01-2022 11:03 Laatste update: 11:19

De kogel is door de kerk: Joey Veerman vertrekt voor naar verluidt zes miljoen euro naar PSV. Tegenover de Leeuwarder Courant bevestigt technisch manager Ferry de Haan de transfer namens de Friezen.  

De Haan laat optekenen dat elke partij heeft gewonnen, tegenover het Friese medium. "We zijn heel blij met deze transfer. Ik denk dat dit voor elke betrokken partij geldt." Gezien de financiële positie van sc Heerenveen stond de club welwillend tegenover een uitgaande transfer van Veerman. "Heerenveen bewijst zich opnieuw als een springplank voor de Nederlandse top", zegt de beleidsbepaler.  

Maandagavond werd een akkoord bereikt tussen PSV en sc Heerenveen en inmiddels is de overgang rond. De Leeuwarder Courant verzekert dat met de transfer een bedrag van rond de zes miljoen euro is gemoeid en dat het bedrag door doorverkooppercentages verder kan oplopen. De Haan vindt het nieuws ook een persoonlijke bevestiging voor Veerman. "Hij heeft de transfer echt zelf verdiend." 

Bij de koploper van de Eredivisie tekent de 23-jarige Volendammer een contract dat hem tot medio 2026 aan de Eindhovenaren bindt. Als de technisch begaafde middenvelder de medische keuring doorstaat, sluit hij direct aan bij de hoofdmacht van PSV. Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!