Nieuws

AZ-talenten naar halve finale Youth League door 4-0 overwinning op Real Madrid

AZ-talenten naar halve finale Youth League door 4-0 overwinning op Real Madrid

15-03-2023 16:09 Laatste update: 16:32

AZ Onder-18 stoot door naar de halve finale van de Youth League. In Alkmaar werden de leeftijdsgenoten van Real Madrid met 4-0 verslagen.

AZ knikkerde eerder al FC Barcelona uit het toernooi, door in Spanje met 0-3 te winnen. Ook in de kwartfinale overtuigde de jonge Alkmaarders. Al vroeg in de wedstrijd pakte AZ de leiding via een treffer van verdediger Daniël Beukers: 1-0. Na een half uur spelen werd de score al verdubbeld. Ernest Poku beloondde een vlijmscherpe counter met een doelpunt en bracht de 2-0 op het scorebord.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist door toptalent Mexx Meerdink. De aanvaller kon van dichtbij de 3-0 aantekenen, nadat een inzet van Fedde de Jong werd gekeerd door de Spaanse doelman. In de slotfase maakte Beukers zijn tweede van de middag en dus wonnen de jongelingen van AZ met 4-0 van Real en kan het zich opmaken voor de halve finale, waarin het zal spelen tegen Sporting Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!