Nieuws

De Graafschap verliest arbitragezaak tegen Sow: 'We moesten een statement maken'

De Graafschap verliest arbitragezaak tegen Sow: 'We moesten een statement maken'

15-03-2023 10:39 Laatste update: 10:41

De Graafschap heeft de arbitragezaak tegen Sylla Sow verloren. De Superboeren leken afgelopen zomer de 26-jarige aanvaller vast te leggen, maar Go Ahead Eagles kaapte op het laatste moment de deal.

De Graafschap en Sheffield Wednesday leken tot een akkoord te zijn gekomen over de overstap van Sow. De Keuken Kampioen Divisie-club had zelfs een mondelinge overeenkomst met de aanvaller, die nu uitkomt voor Go Ahead. Na het afketsen van de deal was er veel onbegrip en woede bij De Graafschap, dat het er niet bij liet zitten en een arbitragezaak aanspande. Nu is bekend geworden dat Sow geen schadeloosstelling hoeft te betalen.

'We vonden, als directie en RVC, dat we een statement moesten maken naar aanleiding van de affaire Sow', meldt De Graafschap na de uitspraak van de zaak. 'Naar onze club en de sector betaald voetbal. We wilden de onbetamelijkheid aan de kaak stellen. De arbitragecommissie van de KNVB heeft de onbetamelijkheid en de heersende voetbalmoraal helaas niet als onrechtmatig beoordeeld. Bovendien vindt zij kennelijk dat de transferregels voorrang hebben boven de juridische positie van het arbeidsrecht. Het is teleurstellend, maar we accepteren de uitspraak', besluit de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!