Nieuws

Fàbregas en Hummels zien dubieuze penalty City: 'We zijn het spoor bijster'

Fàbregas en Hummels zien dubieuze penalty City: 'We zijn het spoor bijster'

15-03-2023 10:20 Laatste update: 10:24

Cesc Fàbregas en Mats Hummels hebben zich laten horen na de dubieuze strafschop die Manchester City kreeg in het Champions League-duel met RB Leipzig. De twee voetballers vinden het een bizarre beslissing en hopen dat de reglementen snel worden aangepast.

Manchester City kreeg na twintig minuten spelen een penalty, nadat Benjamin Henrichs hands zou hebben gemaakt. Het moment is na afloop vaak ter sprake gekomen, doordat een strafschop wel erg zwaar gestraft leek. Leipzig ging er vervolgens kansloos vanaf (7-0), maar toch zat het penaltymoment niet lekker bij de Duitsers. "Deze beslissing van de scheidsrechter is op dit niveau gewoon slecht", liet Leipzig-aanvoerder Willi Orban na afloop optekenen.

Hummels uitte op social media ook zijn onbegrip. 'Er moet een verandering van de handsregel komen. Het gaat de verkeerde kant op', schreef de verdediger van Borussia Dortmund. Fàbregas sluit zich daarbij aan. 'Als dit een penalty is, zijn we het spoor bijster', stelt de Spaanse routinier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!