Nieuws

Napoli-ster Osimhen dankbaar: 'Dat is de omslag in mijn leven geworden'

Napoli-ster Osimhen dankbaar: 'Dat is de omslag in mijn leven geworden'

15-03-2023 09:33

Victor Osimhen schittert dit seizoen bij SSC Napoli, maar kende een veelbewogen jeugd. De Nigeriaanse spits werd uiteindelijk gescout, waardoor zijn leven drastisch veranderde.

"Ik herinner me nog toen mijn vader zijn werk verloor en de eigenaar van het huis even later voor de deur stond. Hij eiste dat we de huur voor een jaar vooruit zouden betalen en we anders in ongenade zouden vallen", vertelt Osimhen in gesprek met De Telegraaf. "Mijn vader kon dat natuurlijk niet en toen haalde de eigenaar het dak van het huis af. Als jong jochie begreep ik dat ik geen andere keuze had dan mijn familie te helpen. Overdag verkocht ik water op straat en ’s avonds trainde ik met mijn vrienden."

"Iemand zag mij spelen tijdens zo’n training en nam mij mee naar een selectiewedstrijd voor Nigeria onder 17 jaar. Dat is de omslag in mijn leven geworden", vervolgt de Napoli-spits, die ervan overtuigd is dat zijn jeugd hem heeft gevormd. "Alles wat ik als kind heb doorgemaakt, heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben. Tot de speler en de mens Osimhen.”

Osimhen speelt woensdagavond met Napoli de returnwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Eintracht Frankfurt. Het heenduel werd met 0-2 gewonnen door de Italianen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!