Nieuws

Vijfde clean sheet voor Onana in Champions League: 'Hebben karakter getoond'

Vijfde clean sheet voor Onana in Champions League: 'Hebben karakter getoond'

15-03-2023 09:19

André Onana blonk dinsdagavond in de Champions League-return tegen FC Porto (0-0) uit met een aantal fantastische reddingen. De sluitpost van Internazionale was ook belangrijk in de opbouw van de Italianen.

Onana hield dinsdagavond voor de vijfde keer dit Champions League-seizoen zijn doel schoon. Hiermee staat hij samen met Simon Mignolet (Club Brugge) bovenaan de lijst met de meeste 'clean sheets' deze voetbaljaargang. Ederson (Manchester City) en Diogo Costa (FC Porto) volgen met vier wedstrijden zonder tegengoal. Naast zijn vijf belangrijke reddingen, blonk de ex-Ajacied in Portugal ook uit met twaalf lange ballen die aankwamen bij een ploeggenoot.

"We zijn blij dat we het gehaald hebben", zei Onana tegenover de mediakanalen van Internazionale, opgetekend door Voetbal International. "Het was niet makkelijk, we wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben karakter getoond en laten zien dat we een geweldig team zijn tegen een geweldige tegenstander. We moeten credits geven aan onze verdediging."

Dankzij de overwinning van Internazionale in eigen huis, wisten de Italianen zich dinsdagavond te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!