Nieuws

Hancko kijkt uit naar Klassieker: 'Wordt moeilijk, maar zeker niet onmogelijk'

Hancko kijkt uit naar Klassieker: 'Wordt moeilijk, maar zeker niet onmogelijk'

15-03-2023 08:52
2

David Hancko kijkt uit naar de Klassieker in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. De Feyenoord-verdediger speelde jarenlang bij Sparta Praag en kent het sentiment.

"In De Kuip waren we de betere ploeg, maar het werd gelijk", laat Hancko optekenen door Voetbal International. "Nu krijgen we de kans van Ajax te winnen in Amsterdam. Het zal moeilijk worden, maar zeker niet onmogelijk."

De grote rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax is niet nieuw voor de Slowaak. In Praag werd hij iedere dag geconfronteerd met supporters van zowel Sparta Praag als aartsrivaal Slavia Praag. "Liep ik door de stad, kreeg ik om de haverklap of een duim omhoog, of mensen die van alles naar me riepen. Vermoeiend, soms, maar het hoort erbij. Daardoor denk ik dat de rivaliteit in een stad altijd groter aanvoelt. Als ik in Rotterdam ergens koffie ga drinken, is de kans toch klein dat ik word geholpen door een Ajacied."

Feyenoord wacht al achttien jaar op een overwinning in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Volgens Hancko zegt dit niet veel. "Ik had tot vorig jaar nog nooit een derby gewonnen in Praag: drie verloren en drie gelijkgespeeld. Maar afgelopen jaar wonnen we drie van de vier klassiekers en kon ik met een gerust hart weg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!