Nieuws

Van der Sar baalt van Europese uitschakeling: 'Worden nu gepakt op onze woorden'

Van der Sar baalt van Europese uitschakeling: 'Worden nu gepakt op onze woorden'

15-03-2023 08:35
1

Edwin van der Sar is erg tevreden met de prestaties van hoofdtrainer John Heitinga. De algemeen directeur van Ajax vindt het wel erg jammer dat de Amsterdammers niet meer actief zijn in Europa.

Alfred Schreuder werd eind januari op non-actief gezet na een dramatische reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Heitinga, die werkzaam was als hoofdtrainer van Jong Ajax, werd doorgeschoven door de directie. "Hoe John Heitinga op het veld duidelijkheid heeft gegeven, een serie competitiewedstrijden heeft gewonnen en de halve finale in de beker heeft bereikt, brengt een zekere rust", stelt Van der Sar in gesprek met Voetbal International.

"Een teleurstelling is natuurlijk wel dat we geen Europese wedstrijden meer spelen. De afgelopen seizoenen zijn we vaak iets te vroeg uitgeschakeld. Valencia, Getafe, nu Union Berlin. Gezien de ambitie die we hebben, is dat te snel. We worden nu gepakt op onze woorden", vervolgt de algemeen directeur van Ajax. "We moeten het volgend jaar maar weer laten zien. En dit seizoen. Eerst is het zaak om ons te kwalificeren. Sportief lopen we achter op de verwachting. Het is vechten om voor de rest te eindigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!