Nieuws

Guardiola geeft tekst en uitleg: 'Nu heeft Haaland een doel om naartoe te werken'

Guardiola geeft tekst en uitleg: 'Nu heeft Haaland een doel om naartoe te werken'

15-03-2023 06:59

Erling Haaland eiste dinsdagavond tijdens het Champions League-duel Manchester City - RB Leipzig de hoofdrol op door vijf keer te scoren. Toch besloot manager Pep Guardiola zijn spits na 63 minuten te wisselen.

De Spaanse coach had zo zijn redenen om Haaland, die evenals Lionel Messi en Luiz Adriano vijf treffers maakte in het miljardenbal, na ruim een uur naar de kant te halen. "Als hij dat op 22-jarige leeftijd al bereikt, wordt het leven wel saai", grapte Guardiola na afloop op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Nu heeft hij nog een doel om naartoe te werken. Nee hoor, ik heb hem naar de kant gehaald omdat de wedstrijd over was", aldus de Spanjaard.

Guardiola is ontzettend content met de Noorse vedette. "Wat moet ik zeggen? Het probleem is dat hij kritiek krijgt zodra hij een keer geen twee of drie doelpunten maakt. Vandaag maakte hij er vijf in dertig tot 35 balcontacten. Dat is wat we willen, maar dat is niet gemakkelijk", besloot de City-manager.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!