Exclusive

Welke spelers scoorden net als Haaland vijf keer in één Champions League-duel?

Welke spelers scoorden net als Haaland vijf keer in één Champions League-duel?

14 maart - 23:55 Laatste update: 23:57

Erling Braut Haaland wist in de 7-0 zege van Manchester City op RB Leipzig maar liefst vijf keer het net te vinden. Twee spelers wisten dit ooit eerder te flikken. VoetbalNieuws laat je weten om welke spelers het gaat en in welk duel ze dit wisten te bewerkstelligen. 

Lionel Messi

De eerste speler die ooit vijf keer wist te scoren in één Champions League-duel was Lionel Messi. Op 7 maart 2012 was de Argentijnse aanvaller verantwoordelijk voor een afslachting van Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League. Messi wist die avond maar liefst vijf keer het net te vinden voor FC Barcelona, waardoor de Catalanen met 7-1 wonnen van de Duitse grootmacht. Naast Messi was Christian Tello tweemaal trefzeker. Over twee duels werd het uiteindelijk 10-2, waardoor Barça zich plaatste voor de kwartfinale.

Luiz Adriano

Op 21 oktober 2014 voegde zich een tweede speler bij Messi. In de wedstrijd tussen FC BATE Borisov en FC Shakhtar Donetsk was Luiz Adriano vijfmaal trefzeker voor de Oekraïners. Shakhtar won het duel in de groepsfase van de Champions League uiteindelijk met 0-7. Vier van de vijf doelpunten scoorde Adriano binnen zeventien minuten in de eerste helft. Dat is nog altijd een record.

Erling Haaland

Met zijn vijf treffers tegen voor Manchester City tegen RB Leipzig in het met 7-0 gewonnen duel in de achtste finale van de Champions League, voegt Haaland zich bij dit krappe lijstje. De Noor maakte binnen een uur vijf treffers, maar hij kreeg van manager Pep Guardiola nauwelijks de kans om het record van Adriano en Messi te verbreken. De Spanjaard haalde Haaland na ruim een uur namelijk naar de kant. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!