Nieuws

'Veel grote spelers voor mij droegen dit nummer al bij Ajax'

'Veel grote spelers voor mij droegen dit nummer al bij Ajax'

14-03-2023 18:55

Edson Álvarez voelt nog altijd een grote verantwoordelijkheid wanneer hij het shirt van Ajax draagt. De Mexicaan is uitgegroeid tot waterdrager bij de Amsterdammers en vindt het nog altijd een eer voor de club te spelen.

Álvarez spreekt met Ajax TV over het belang van het shirt. "Ik heb niet veel shirts gedragen in mijn leven, maar bij elk shirt voel je een verbintenis met de fans zodra je het aantrekt. Het is een grote verantwoordelijkheid, want er wordt veel van je verwacht. Je moet er staan, op elk gewenst moment. De shirts die ik nu draag, van Ajax en Mexico, geven mij een enorme verantwoordelijkheid. Ik heb ze allemaal en verzamel ze. Het zijn mooie herinneringen voor de rest van mijn leven", meent de Mexicaan. 

De verdediger annex middenvelder speelt met rugnummer 4 en volgt een aantal grote namen op bij Ajax. Onder meer Jari Litmanen, Frank de Boer en Frank Rijkaard speelden met hetzelfde nummer. "Ik hield van goals maken. Later werd ik centrale verdediger of middenvelder. En toen ik nummer 4 kreeg, voelde ik me nóg verantwoordelijker. Ik weet dat ook hier grote spelers met rugnummer 4 hebben gespeeld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!