Nieuws

'Marokko vervangt Oekraïne als gastland van WK 2030 met Spanje en Portugal'

'Marokko vervangt Oekraïne als gastland van WK 2030 met Spanje en Portugal'

14 maart - 18:02 Laatste update: 18:05

Marokko heeft zich gemeld als gastland voor het WK in 2030. Het land vervangt Oekraïne, dat samen met Spanje en Portugal het eindtoernooi wil organiseren.

Volgens Sky Sports is dat sinds dinsdag officieel bevestigd, nadat de FIFA in Rwanda bijeen kwam om WK-zaken te bespreken. Marokko gaat samen met Spanje en Portugal proberen het WK naar zich toe te trekken. Aanvankelijk was dat Oekraïne, maar wegens de oorlog ziet het land toch af van de kwestie. Saudi-Arabië, Egypte en Griekenland stellen zich ook als trio beschikbaar om het WK te organiseren. Marokko poogt al sinds 2018 om het eindtoernooi in 2030 voor zijn rekening te nemen, maar werd de laatste jaren al vijf keer afgewezen.

In Zuid-Amerika zijn Uruguay, Argentinië, Chili en Paraguay geïnteresseerd in het WK. Het komende toernooi wordt in Canada, de Verenigde Staten en Mexico georganiseerd. Spanje en Portugal zijn al jaren voetbalgiganten, al was het Marokko dat het meeste indruk maakte op het eindtoernooi in Qatar. De ploeg van Walid Regragui bereikte de halve finale van het toernooi en moest zijn meerdere erkennen in finalist Frankrijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie