Nieuws

'Twee Bundesliga-spelers fluiten duel op achtste niveau om gebrek aan te kaarten'

'Twee Bundesliga-spelers fluiten duel op achtste niveau om gebrek aan te kaarten'

14-03-2023 17:11

Een opvallend besluit in Duitsland: vanwege het grote gebrek aan scheidsrechters gaan Bundesliga-spelers Anton Stach (Mainz 05) en Nils Petersen (SC Freiburg) eind maart een wedstrijd leiden op het achtste niveau in Duitsland, om op die manier het probleem aan te kaarten.

Het Duitse Kicker en de Allgemeine Zeitung Mainz meldt dat de twee spelers op 25 maart een wedstrijd in Nierstein gaan leiden. De Duitse voetbalbond heeft de twee profspelers uitgenodigd om het probleem aan te kaarten dat er een groot gebrek is aan scheidsrechters in Duitsland. Scheidsrechter Deniz Aytekin zal optreden als waarnemer.

De spelers zullen ieder één helft fluiten en geldt als eerste besluit van de Duitse bond om het probleem aan te kaarten. Naast het gebrek aan arbiters wil de bond zich ook hardmaken voor de grote hoeveelheid gestaakte wedstrijden in het amateurvoetbal. Het afgelopen jaar werden 911 wedstrijden permanent stilgelegd vanwege geweld en andere ongewenste zaken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!