Nieuws

Menzo benoemd tot bondscoach Suriname als opvolger van ontslagen Gorré

Menzo benoemd tot bondscoach Suriname als opvolger van ontslagen Gorré

04-01-2022 09:40 Laatste update: 12:48

Stanley Menzo staat voor een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer. De 58-jarige oefenmeester is benoemd tot bondscoach van Suriname en volgt de in juli 2021 ontslagen Dean Gorré op als eindverantwoordelijke.  

Menzo komt over van de nationale ploeg van Aruba, waar hij tevens de functie van bondscoach vervulde. In gesprek met De Telegraaf bevestigt hij het nieuws. "Dit betekent heel veel voor mij. Ik ben geboren in Suriname, mijn ouders zijn er geboren, en ik ben altijd bezig geweest met iets terugdoen voor het voetbal in Suriname. Ik ben heel blij en trots dat ik daar nu op deze manier de kans voor krijg." 

Gorré heeft zijn sporen verdiend in zijn periode als bondscoach bij Suriname. Dankzij de inspanningen van de trainer konden in Nederland geboren spelers met Surinaamse roots alsnog voor het Zuid-Amerikaanse land uitkomen. Voor het eerst in de geschiedenis van het land wist Gorré het team naar het eindtoernooi om de Gold Cup te leiden. Met twee nederlagen (tegen Costa Rica en Jamaica) en een 2-1 zege op Guadeloupe eindigde Suriname als derde in de poule. Na het toernooi ontstond er een conflict tussen de beleidsbepalers en Gorré, waarna laatstgenoemde zijn biezen kon pakken.  

Met Menzo heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) een ervaren vervanger gestrikt. De oud-doelman van onder meer Ajax en het Nederlands elftal was eerder hoofdtrainer bij AGOVV, AFC, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK en Ajax Capetown. Menzo heeft één prijs op zijn palmares staan als clubcoach: met Het Andere Oranje werd hij in het seizoen 2007/08 kampioen van de Eerste Divisie.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!