Nieuws

Barcelona-voorzitter Laporta emotioneel na beschuldigingen van omkoopschandaal

Barcelona-voorzitter Laporta emotioneel na beschuldigingen van omkoopschandaal

14-03-2023 09:11

Joan Laporta heeft zijn club FC Barcelona maandag met man en macht verdedigd. De voorzitter kan zich op zijn zachtst gezegd niet vinden in de beschuldigingen rondom de corruptiezaak van de Catalanen.

Het verhaal is bekend. Het Spaanse Openbaar Ministerie verdenkt Barcelona van het omkopen van de scheidsrechterscommissie, voor een bedrag dat in zijn totaliteit op is gelopen tot 6,5 miljoen euro. Volgens Laporta is er allemaal niets van waar.

"Barça is een club met waarden. Dat woord gebruiken we niet om er goed uit te zien, maar omdat waarden een fundamenteel onderdeel zijn van ons model om op sportieve wijze uit te blinken", begint de Spanjaard in gesprek met El Mundo Deportivo. "Er zijn woeste aanvallen geweest op ons logo, die hebben niets met de werkelijkheid te maken. Wees maar zeker: het bestuur, waarvan ik tot mijn eer de voorzitter ben, zal de club verdedigen met alles dat we hebben."

De Barça-bestuurder raakte zelfs geëmotioneerd tijdens het interview. "Denk niet dat mijn emoties door zwakte komen, ik ben emotioneel omdat ik alle schurken onder ogen wil zien die ons logo bevuilen. Laat niemand denken dat het door zwakte komt", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!