Nieuws

Hyballa kan ogen niet geloven bij NAC: 'Dit was een Eredivisie-team van Jong Ajax'

Hyballa kan ogen niet geloven bij NAC: 'Dit was een Eredivisie-team van Jong Ajax'

14-03-2023 07:53 Laatste update: 10:14

Peter Hyballa stelt dat Jong Ajax met een Eredivisie-waardig elftal optrad tegen NAC Breda. De club uit Breda ging maandagavond met liefst 2-6 onderuit in de Keuken Kampioen Divisie.

Voorafgaand aan het duel waren de verschillen op de ranglijst duidelijk. NAC staat op een zevende plaats in de KKD, terwijl Jong Ajax het met een zestiende plaats moet doen. Het spelbeeld wat zich maandagavond in het Rat Verlegh voordeed zou echter anders vermoeden. Dat heeft volgens NAC-trainer Hyballa een reden.

"Ik ben rustig", begint Hyballa na afloop bij ESPN. "Ik kan alles goed analyseren. In de eerste helft hebben we niet verdedigd. Ik moet ook zeggen dat dit een Eredivisie-team was van Jong Ajax. Ik denk dat ze makkelijk mee kunnen spelen in het rechterrijtje van de Eredivisie." Bij de beloften van de Amsterdammers stonden onder meer Youri Regeer, Youri Baas, Lorenzo Lucca en Francisco Conceição op het veld.

Afhankelijk van het resultaat van Almere City kan NAC de derde periodetitel in de KKD pakken, maar het elftal van Jong-Ajax was op deze manier een maatje te groot. "Onze spelers hebben zich ook gemeten met dit soort spelers, maar ze hebben wel verloren. De kwaliteit van Ajax is gewoon veel te goed", besluit de Duitse oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!