Opinie

Van der Vaart teleurgesteld in 'schijterd': 'Gaat om een bepaald stuk karakter'

Van der Vaart teleurgesteld in 'schijterd': 'Gaat om een bepaald stuk karakter'

13-03-2023 23:42 Laatste update: 23:42

Rafael van der Vaart is teleurgesteld in het spel van Owen Wijndal. De oud-international vindt dat de Ajax-back veel te vaak de bal terugspeelt en geeft hem het stempel 'schijterd'. Volgens de analist heeft dat vooral te maken met een stukje karakter.

De tafelgasten van Rondo werden maandagavond gevraagd naar een combielftal van Feyenoord en Ajax, in aanloop naar De Klassieker van aanstaande zondag. "Ik vind de backs van Ajax het zwakst. Ze spelen bijna alles terug en hebben geen vertrouwen meer", zo stelt Van der Vaart. "Ze spelen de bal terug naar de eerste die ze zien. Daar erger ik me enorm aan."

Vooral Wijndal moet het ontgelden. "Ik vind hem zo bleu, zoals hij op het veld staat. Hij gaat van AZ naar een grote club en nu gaat het allemaal niet meer. Het is twintig procent minder." Volgens Van der Vaart ziet hij er daarom een beetje uit als 'een schijterd'. "Normaal kwam hij en ging hij door. Dat mis ik bij hem, maar hij is natuurlijk een geweldig talent."

Waar men een paar jaar geleden nog stelde dat Wijdal de beste linksback van Nederland was, is dat volgens de oud-international nu absoluut niet meer het geval. "Waar dat door kan komen? Bij Ajax is er een andere druk, dat snap ik allemaal wel, maar het gaat om een bepaald karakter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!