Nieuws

Berhalter kan na vrijpleiting in theorie terugkeren als bondscoach van Amerika

Berhalter kan na vrijpleiting in theorie terugkeren als bondscoach van Amerika

13-03-2023 22:36

Gregg Berhalter is maandag vrijgepleit van huiselijk geweld. Daarom zou hij in theorie kunnen terugkeren als bondscoach van de Verenigde Staten. Er werd een onderzoek naar hem ingesteld vanwege een ruzie met zijn huidige vrouw, in 1992.

Berhalter werd tijdens het WK in Qatar gechanteerd en deed daarom het verhaal uit de doeken. Zo zou hij onder meer zijn vrouw tegen haar benen hebben geschopt. De personen die hem wilden chanteren, zouden uit de familie van Giovanni Reyna afkomstig zijn geweest. Zij wilden zodoende druk uitoefenen op de bondscoach, die Reyna meestal op de bank liet. Tijdens dat WK werden de Amerikanen in de achtste finales uitgeschakeld door het Nederlands elftal.

Berhalter is in Nederland vooral bekend als oud-speler van onder meer PEC Zwolle, SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Zijn contract bij Team USA liep op 31 december af. De nationale bond loopt geen juridisch risico als het Berhalter opnieuw aanstelt, maar het is niet duidelijk of het dat ook gaat doen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!