PEC weer een stapje dichter bij promotie dankzij zege VVV, Jong Ajax wint dik

13-03-2023 21:59 Laatste update: 22:01

PEC Zwolle is na maandagavond weer een stap dichter bij promotie naar de Eredivisie. De Blauwvingers wisten op bezoek bij De Graafschap met 0-1 te winnen. Tegelijkertijd verloor nummer drie Almere City met 1-3 tegen VVV-Venlo, waardoor de marge voor promotie in ieder geval voor even is vergroot tot vijftien punten.

PEC begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg ook meteen een aantal grote kansen. Na een wat schoten op de lat en de paal was het uiteindelijk Lennart Thy die de Zwollenaren na dertien minuten op voorsprong schoot. De ploeg van trainer Dick Schreuder wist dat de gehele wedstrijd vol te houden, al kende het in de tweede helft veel problemen met de Superboeren.

Almere City zag haar vroege voorsprong in de tweede helft in rook op gaan. Jochem Ritmeester van de Kamp schoot de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, maar Nick Venema, Kees de Boer en Martijn Berden beslechtten daarna het pleit. Vooral het Bergkampiaanse doelpunt van De Boer was een van de hoogtepunten van de avond!

Zodoende staat niet Almere City, maar VVV momenteel op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers moeten zich net als Almere ogenschijnlijk focussen op de play-offs, want het gat met de eerstvolgende promotieplek (plek twee) bedraagt negen punten. Bovendien heeft Heracles Almelo een wedstrijd minder gespeeld.

Jong Ajax wist met maar liefst 2-6 te winnen van NAC Breda. Trainer Dave Vos stuurde met Jorrel Hato, Lorenzo Lucca en Francisco Conceiçao drie spelers uit het eerste in het veld. Lucca en Conceiçao waren trefzeker.