Opinie

Van Basten vindt Geertruida op zijn best als 'zes': 'Hij kan heel goed opbouwen'

Van Basten vindt Geertruida op zijn best als 'zes': 'Hij kan heel goed opbouwen'

13-03-2023 21:32
1

Marco van Basten vindt Lutsharel Geertruida op zijn best wanneer hij als verdedigende middenvelder speelt. De Feyenoorder, die door Arne Slot echter vooral als rechtsback wordt opgesteld, maakt grote indruk op de voormalig bondscoach. Dat vertelt hij maandagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport.

Slot kiest er dus veelal voor om Geertruida in de verdediging op te stellen. "Dat komt omdat ze in de achterhoede problemen hebben. Normaal is het een middenvelder", aldus Van Basten.

Hij vindt Jurriën Timber van Ajax nog wel een betere speler. "Dat is een betere voetballer. Geertruida kan ook goed voetballen, maar ik vind Timber daarin rustiger. Als je Timber met een goede verdediger laat spelen, dan is dat een ijzersterk duo. De opbouw is heel erg belangrijk in een elftal en dat kunnen zij beide heel goed."

Feyenoord en Ajax staan aanstaande zondag in de Johan Cruijff Arena tegenover elkaar. Feyenoord is koploper en heeft een voorsprong van drie punten ten opzichte van de Amsterdamse nummer twee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!