Nieuws

KNVB maakt aanstellingen bekend: Makkelie opnieuw leidsman van de Klassieker

KNVB maakt aanstellingen bekend: Makkelie opnieuw leidsman van de Klassieker

13-03-2023 18:41

Danny Makkelie krijgt zondagmiddag de leiding over AjaxFeyenoord. De arbiter wordt in de Johan Cruijff Arena ondersteund door Jan de Vries en Hessel Steegstra als grensrechters. De VAR staat onder leiding van Rob Dieperink.

Het is zeker niet de eerste keer dat Makkelie de Klassieker krijgt toegewezen. Het wordt de zesde keer dat de scheidsrechter het affiche in goede banen mag leiden. De editie van afgelopen seizoen in de Johan Cruijff Arena stond ook onder leiding van Makkelie. Ajax won dat duel met 3-2, maar er vonden een aantal dubieuze momenten in plaats. Zo kreeg matchwinner Antony zijn tweede gele kaart voor tijdrekken en gingen Cyriel Dessers en Lisandro Martínez een aantal keer stevig met elkaar in duel, wat niet bestraft werd.

Net als afgelopen januari gaat Feyenoord het duel in als koploper van de Eredivisie. De Rotterdammers hebben een voorsprong van drie punten op Ajax, dat op haar beurt weer een beter doelsaldo heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!