Transfernieuws

Onthullingen NRC: 'grote twijfels' over Wijndal, Bassey 'halsoverkop' gekocht

Onthullingen NRC: 'grote twijfels' over Wijndal, Bassey 'halsoverkop' gekocht

13 maart - 16:40
0

Achter de schermen is het op transfergebied in de afgelopen zomer één grote chaos geweest bij Ajax. Dat is de conclusie van de NRC na een uitgebreide reconstructie. Zaakwaarnemer Milos Malenovic bleek een grote vinger in de pap te hebben.

Na het noodgedwongen vertrek van Marc Overmars uit Amsterdam ontstond er op technisch gebied een machtsvacuüm. Malenovic, onder meer zaakwaarnemer van Ajax-captain Dusan Tadic en voormalig hoofdtrainer Alfred Schreuder, werd ingehuurd om te bemiddelen bij transfers. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar werden niet ervaren genoeg geacht om internationale toptransfers voor elkaar te krijgen.

Eén van de transfers die omstreden zou zijn, is die van Owen Wijndal van AZ naar Ajax voor tien miljoen euro. 'Grote twijfels' waren er volgens NRC over de verdedigende kwaliteiten van de linksback, op basis van scoutingsrapporten. 'Blind, die als assistent-trainer van Oranje inzicht heeft in de scoutinganalyses en op de achtergrond contact houdt met leidinggevenden bij Ajax, laat blijken dat hij de aankoop onverstandig vindt.'

Toch strikken de Amsterdammers Wijndal. Een soortgelijke situatie geldt voor Calvin Bassey, wie de scouts van Ajax nooit live in actie hadden gezien. Met het onverwachtse vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United moeten 'halsoverkop' videobeelden worden geanalyseerd. Ondanks twijfels over de technische vaardigheden van Bassey wordt er 23 miljoen euro voor hem betaald.

'Scouts voelen zich gepasseerd en de raad van commissarissen klaagt dat ze steeds moet vragen om informatie', concludeert de krant. In het Conservatorium Hotel bereidde hij de deals voor en sprak de belangenbehartiger met zaakwaarnemers van de spelers die Ajax op het oog had: Malenovic zou de spil zijn geweest in de totstandkoming van de transfers. "Het leek wel of hij namens Ajax sprak", citeert NRC een anonieme spelersagent tot slot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie