Nieuws

Gebroeders Van de Kerkhof vol ongeloof: 'Heb nog nooit zo'n koekwaus gezien'

Gebroeders Van de Kerkhof vol ongeloof: 'Heb nog nooit zo'n koekwaus gezien'

13-03-2023 13:43

Scheidsrechter Jannick van der Laan, die zondagmiddag de leiding had over PSV - SC Cambuur (5-2), krijgt grote kritiek te verduren. Vooral PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof zijn niet te spreken over het optreden van de arbiter, die onder meer een doelpunt van Jarrad Branthwaite afkeurde. Volgens de broers mag Van der Laan voorlopig in de vrieskast.

"Ik heb nog nooit zo'n koekwaus gezien", aldus René in de podcast van Omroep Brabant. Het afgekeurde doelpunt van Jarrad Branthwaite slaat bij hem in het verkeerde keelgat. "Hoe hij die goal van PSV afkeurt. Dat was een honderd procent zuiver doelpunt. Sangaré kan toch niet wegvliegen?"

Zijn broer Willy is net zo hard voor Van der Laan. "Dit is betaald voetbal, dan stuur je toch geen amateur? Laten we het erop houden dat deze jongen nog heel veel moet leren." Het duurde volgens de WK-finalisten van 1974 en 1978 ook veel te lang voor de arbiter in overleg met de VAR een besluit nam. "Dat duurt dan een half uur voor hij er achter komt dat-ie ook nog op een tv-schermpje kan kijken. Van mij mag deze scheidsrechter nog even in de vrieskast."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!