Nieuws

Ajax komt met grote selectie, inclusief Brobbey, Kudus en jonkie, aan in Portugal

Ajax komt met grote selectie, inclusief Brobbey, Kudus en jonkie, aan in Portugal

03-01-2022 14:47

Brian Brobbey, Mohammed Kudus en zes tieners zijn maandag op het vliegtuig gestapt met Ajax. De Amsterdamse club gaat deze week op trainingskamp in de Algarve.

In het Portugese Quinta do Lago gaan de spelers en technische staf zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Brobbey is één van de inzittenden. De negentienjarige spits kwam op oudejaarsdag over van RB Leipzig (huur) en neemt de plek in van Afrika Cup-ganger Sébastien Haller (Ivoorkust).

Andre Onana is met Kameroen actief op de Afrika Cup en wordt vervangen door de jonge Charlie Setford (17). Noussair Mazraoui (Marokko) én Mohammed Kudus (Ghana) doen niet mee aan het toernooi en zullen in Portugal meedraaien met Ajax. Lisandro Martínez is ondanks zijn blessure ook van de partij.

De talenten in de Ajax-selectie zijn onder anderen Setford, Naci Ünüvar, Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer, Kristian Hlynsson en Youri Baas. De Amsterdammers spelen komende zondag een oefenwedstrijd. Vermoedelijk is Hajduk Split uit Kroatië de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!