Nieuws

Xavi schrikt van 'vijandige sfeer': 'Niet oordelen voordat het proces is afgerond'

Xavi schrikt van 'vijandige sfeer': 'Niet oordelen voordat het proces is afgerond'

13 maart - 07:50

Xavi Hernández is geschrokken van de vijandige behandeling op bezoek bij Athletic Club. De Catalanen liggen de laatste dagen onder vuur vanwege het vermeende corruptieschandaal rond oud-scheidsrechterbaas José Maria Negreira. Bij Bilbao besloot men een ludieke actie te organiseren.

Barcelona zag in het uitduel dat thuisfans biljetten vanaf de tribunes gooiden waarop de tekst "MAFIA$" te lezen was. Daarmee verwijzen de fans naar het schandaal waarin Barcelona betrokken is. Tussen 2001 en 2018 schreef de Catalaanse club ongeveer zeven miljoen euro over aan een bedrijf dat onder nam van Negreira staat, destijds scheidsrechtersbaas in La Liga.

Xavi is teleurgesteld na de actie van de thuissupporters. "Ik ben een beetje verrast door de vijandigheden tegen ons", stelde de Spanjaard op het persmoment na de 0-1 zege. "We zijn hier altijd goed behandeld. Daarom maakt het me een beetje bedroefd. Iedereen mag zijn mening hebben en ik respecteer de fans van Athletic. Maar ik denk dat het voor de hele samenleving niet goed is als mensen al oordelen voor het proces überhaupt ten einde is", besluit Xavi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie