Reactie

Slot vol vertrouwen richting cruciale week: 'Blijven gaan voor maximaal resultaat'

Slot vol vertrouwen richting cruciale week: 'Blijven gaan voor maximaal resultaat'

12-03-2023 22:48

Koploper Feyenoord gaat vol goede moed richting een cruciale week. Zondagavond werd FC Volendam in eigen huis ternauwernood verslagen, waardoor het gat met directe achtervolger Ajax weer werd vergroot tot drie punten. Trainer Arne Slot stelde na afloop dat zijn ploeg er fysiek klaar voor is, maar dat het af en toe op een dun lijntje balanceert.

Het was lang wachten tot dat Slot voor de camera's van ESPN verscheen. "Als we winnen, pakken we vaak wel even een wijntje. Dus dat hebben we nu ook gedaan", zo zegt Slot. Feyenoord won dan weliswaar, maar het ging wederom zeer moeilijk. "Dat komt omdat we in de eerste helft niet zo goed speelden en ook nog een tegengoal kregen."

Hij stelt dat Feyenoord meer kansen weggaf dan normaal. "Maar we hebben zelf ook weer veel gecreëerd. Ik ben wel blij dat we nu iets minder lang wachtten om de 2-1 te maken." Volgens Slot oogde het soms wat onrustig. "Spelers die voor ons het verschil moesten maken, waren niet al te gelukkig in de uitvoering. Daarom ontstaat de discussie om ze er meteen af te halen, of te wachten tot de rust. We hebben gewacht. In de tweede helft ontstond er gelijk meer schwung. We maakten terecht de twee treffers, maar het blijft wel dat we er heel hard voor moeten werken."

Of Slot door zijn vele wisselingen wellicht met een andere formatie had moeten beginnen? "Het is maar net welke kant je kiest. Óf je bent verkeerd begonnen of je hebt het als staf goed omgezet." Hij is niet zo zeer te spreken over het verdedigende optreden bij de tegentreffer. "Als je verdedigt moet je altijd van datgeen uitgaan, wat eigenlijk niet kan gebeuren. David (Hancko, red.) gaat de fout in en schat die bal verkeerd in. Hartman mag vervolgens nooit denken dat hij het zelf wel oplost. Je moet denken: als fout gaat, wat fout kan gaan, sta ik dan nog wel goed? Eigenlijk doen we dat normaal hartstikke goed, maar vandaag waren we er ietwat nonchalant in."

Desondanks kan Feyenoord vol goede moed richting een cruciale week. Op donderdag staat de return in de achtste finales van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk op het programma. Op zondag wacht De Klassieker tegen Ajax. Feyenoord staat drie punten voor op haar directe achtervolger. "We zijn er fysiek klaar voor. We zijn altijd in staat om terug te vechten. Afgelopen donderdag was het voetballend ook prima, maar vandaag in de eerste helft niet. In drie dagen ligt het dus dicht bij elkaar. We geven nooit op en blijven gaan om een maximaal resultaat te halen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!