Opstellingen

Slot kiest voor spits 'op tien': 'Met loopwerk laten zien wat hij kan brengen'

Slot kiest voor spits 'op tien': 'Met loopwerk laten zien wat hij kan brengen'

12-03-2023 19:45

Feyenoord begint zondagavond met Santiago Giménez én Danilo in de basis. De Rotterdammers nemen het om 20.00 uur in de eigen Kuip op tegen FC Volendam en kunnen weer drie punten los aan kop komen te staan. Danilo begint opvallend genoeg op de nummer tien positie, zo vertelt Slot voor de camera's van ESPN.

Afgelopen donderdag begonnen Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh nog bij Feyenoord. De ploeg wist in de slotfase van de achtste finales van de Europa League een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Shakhtar Donetsk (1-1). Zij moeten tegen Volendam genoegen nemen met een plaats op de bank.

"We hebben geen blessures opgelopen", zo begint Slot. "Maar Szymanski is er zes weken uit geweest en heeft afgelopen donderdag een minuut of 65 gespeeld. Door die fysieke inspanning verschijnt hij vandaag niet aan de aftrap."

Voor Danilo geldt dat dus wel, op nummer tien. "Dat is met name door de absentie van Quinten Timber en Sebastian Szymanski het geval. Dan moet je die posities anders zien in te vullen, maar het heeft ook te maken met de formatie van de tegenstander. Zij spelen met vijf verdedigers en twee middenvelders. Ik denk en hoop dat we vandaag veel in de zestien van de tegenstander gaan komen. Danilo heeft met zijn loopwerk in ieder geval laten zien wat hij kan brengen."

Of Ezequiel Bullaude en Mo Taabouni wellicht andere opties waren geweest? "Ja, maar zij hebben nog maar weinig wedstrijden gespeeld en kennen een ander ritme. Danilo heeft best veel minuten gemaakt, maar het is niet uitgesloten dat zij later in de wedstrijd er nog in komen."

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Danilo; Dilrosun, Giménez, Idrissi.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Buur, Plat, Mbuyamba, Murkin; Benamar, Mirani, Eiting; Twigt, Veerman, Van Mieghem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!